TüP BEBEK TEDAVISINDE ÇOğUL GEBELIK RISKI VAR MıDıR? FUNDAMENTALS EXPLAINED

Tüp Bebek Tedavisinde Çoğul Gebelik Riski Var mıdır? Fundamentals Explained

Tüp Bebek Tedavisinde Çoğul Gebelik Riski Var mıdır? Fundamentals Explained

Blog Article

Herhangi bir doğurganlık sorunu olmayan kişilerin tüp bebek tedavisine başvurmalarına gerek olmaz. Ancak erkeğin ya da kadının doğal yollarla bebek sahibi olmalarını engelleyen durumlar varsa tüp bebek tedavisi onlara yardımcı olabilir.

Obezite de hamile kalma ve bebek sahibi olma şansını azaltabilir. Tüm bunlarla birlikte alkol kullanımı, aşırı tüketimi ve bazı ilaçların kullanımının da tüp bebek tedavisine olumsuz etkisi olabilir.

Psikolog: DEHB tanısı konulmasında psikolojik testler ve değerlendirmeler yapabilirler. Bilişsel davranışçı terapi gibi psikoterapi yöntemleriyle tedavi yaklaşımları sunabilirler.

Tüp bebek tedavisinde transfer edilen embriyo şayet yanlış bir bölgeye yerleşir ise dış gebelik gerçekleşebilir. Bu durumda embriyo transferinden iki hafta sonra yapılan ultrason kontrolünde tespit edilir.

Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalı, iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilecek etkenlerden kaçınılmalıdır. Herhangi bir rahatsızlık veya sorun durumunda derhal doktora başvurulmalıdır.

Anne adayına yumurtalıkların uyarılması için çeşitli ilaçlar verilmektedir. Bu ilaçların aşırı düzeyde uygulanması ya da yumurtalıkların verdiği yanıtın aşırı olması sebebiyle yumurta oluşumu fazla olur.

Gluten, buğday, arpa, çavdar gibi tahılların bulunduğu bir protein karışımıdır. Alerjisi olan kişilerin bağırsaklarında gluten karşıtı antikorlar gelişir ve bu da sindirim sorunlarına neden olabilir.

Bu nedenle Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyoloji Derneği’nin 2002’de düzenlemiş olduğu bir toplantı sonrasında çoğul gebelikler tüp bebek tedavisinin komplikasyonu olarak kabul edilmiş ve yeni düzenlenecek tedavi planlarının bu komplikasyonu önlemek üzere geliştirilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

İmplant operasyonu sonrası dikkat edilmesi gerekenlerden biri, implantın başarıyla iyileşmesini ve sağlıklı bir şekilde kemikle kaynaşmasını sağlamak için kontrol randevularını kaçırmamaktır. Ek olarak implant uygulanan bölgeyi kurutmak için tampon yerine pamuk veya peçete gibi malzemeler kullanılmamalıdır.

Anne adayının pıhtılaşma testleri yapılmalıdır, trombofili testleri ve antifosfolipid antikor testleri istenmelidir.

Bu belirttiğimiz olası yan etkiler genellikle read more here tedavinin sona ermesi veya yumurtaların alınmasıyla kendiliğinden geçerler. Ancak her hasta farklıdır ve yan etkilerin şiddeti kişiden kişiye değişebilir.

Bu nedenle iyi kalitede embriyo transferine rağMales tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları olan çiftlerde embriyo genetik analizi tüp bebek tutma şansını artırmak için yapılmalıdır.

Yumurtaların gelişimini kontrol etmek için ultrason taramaları yapılır ve eğer gerekliyse daha hızlı olgunlaşmaları için uzman hekimin belirlediği ilaçlar kullanılır. 

Yiyecek find here ve içecek seçimine dikkat edilmelidir: Tedavi süresi boyunca diş minesine zarar veren ve braketlerin yapıştırılmasında kullanılan maddeyi eriterek kopmalara sebep olan, asitli tüm içeceklerden uzak durulmalıdır. Sakız page ya da şeker gibi yapışkan gıdalar da diş tellerinize zarar vereceği için uzak durulmalıdır.

Report this page